Sådan slår man til golfbolden og regler

For højrehånede: Tag fat om kølleskaftet med højre hånd nederst og venstre hånd tæt på højre hånd. For venstre håndet skal venstre hånd være nederst. Gyng lidt i knæene, indtil du har en god balance.

Læg mærke til pilen på køllehovedets overflade. Denne pil skal være lige ud for bolden. Tag et par prøvesving uden bold. Prøv at svinge igennem, mens du kikke på et græsstrå, der hvor bolden vil være! Sæt bolden op på plastik te’en på måtten.

Stå med let spredte ben og så tilpas tæt på bolden, at næsen er lige over bolden, når du kikker ned på den! Sæt køllehovedet ned på måtten lige bag bolden og find det tag om kølleskaftet, der passer bedst, når man står med let bøjede knæ.

Sving langsomt køllen bagud, så køllens hoved er på højde med skulderen. Bliv ved med at kikke på bolden og sving så hurtigt køllen fremad og ram bolden lige der, hvor køllehovedets pil er. Bliv ved med at se på bolden, også efter at du har ramt den. Hvis ikke du gør det, bevæger du din krop, og bolden bliver ikke ramt ordentligt. Fortsæt svinget retning mod hullet, altså et pendulsving.

Regler / Start

Der trækkes lod om hvem, der starter ved første hul.
Herefter er det den person, som scorede færrest slag ved sidste hul, som starter.
Golfbolden skal tees op ved første slag på hvert hul.
Luftslag giver 1 straffeslag.

…………………..

 ”Out-of-bound” linje:

Græsset på selve banen er klippet kortere og slår man golfbolden ud i det lidt højere græs, skal bolden lægges indenfor igen (en køllelængde inde og aldrig tættere på hullet), og man modtager 2 straffeslag.

…………………..

”Out-of-bound” bede:

Rundt på banerne er der forskellige bede, træer osv. der afgrænser den bane man spiller på. Hvis bolden er røget væk fra banen, skal golfbolden lægges en køllelængde tilbage på banen (aldrig tættere på hullet), og man modtager 2 straffeslag.

………………….. 

”Rammer man en medspillers bold”:

Hvis en bold rammer en medspillers bold, skal den bold, der bliver ramt, genplaceres. Hvis en medspillers bold er i fare for at blive ramt, kan man bede medspilleren om at spille sin bold først eller lægge den en køllelængde væk. Husk at lægge bolden tilbage, når bolden skal spilles.

…………………..

”Spillet er færdig:”

Når et hul er færdigspillet fortsætter man ad stien til næste hul, før scoren noteres på scorekortet.
Den, der kommer igennem 9 huller i færrest slag, har vundet.

Link til ”Golf-ordbog